彭宏

男,1980年1月生,博士,副教授。工作于兰州大学信息科学与工程学院,于2005年获兰州大学无线电物理专业硕士学位,2015年获理学博士学位。2010.10-2011.09瑞士苏黎世联邦理工学院计算机系访问学者。主持国家自然科学基金青年项目1项,“973”计划子课题1项,中央高校基金面上项目1项,兰州大学青年交叉基金项目1项。参与欧盟于2009年批准的欧盟框架七重大研究计划“心理疾病在线预测与干预系统(OPTIMI)”项目,曾参与中国科技部973 课题“面向长期空间飞行的航天员作业能力变化规律及机制研究”中的子课题“长期空间飞行的基本认知功能与情绪的变化特征及其相互影响”研究;参加国家自然科学基金“面向普适计算的针对生物电信号上下文感知的研究”项目,国家自然科学基金重大国际合作项目及科技部国际合作项目。主要研究领域为生物电信号处理、普适情感计算等,多年来一直从事生物传感器、生物电信号处理及情感信息特征分析等工作。在国内外主要学术期刊和学术会议上以第一作者/通信作者发表SCI/EI索引论文13篇。

Curriculum Vitae of Hong Peng

Dr. Hong Peng

was a man borned in January 1980. He’s now associate professor in School of Information Science and Engineering, Lanzhou University where he got his Physices Master degree in 2005 and Ph.D degree in 2015. From October 2010 to September 2011, he worked in Institute of Computer System ,ETH Zurich, Switzerland as visiting scholar. He has taken charge of 1 project from National Natural Science Foundation of China, 1 “Central College Foundation Project of Lanzhou University” and 1 “Youth cross-project of Lanzhou University”. Also He has taken part in many research projects, such as “Online Predictive Tools for Intervention in Mental Illness, Grant No.248544” of Seventh Framework Programme of European Union, 2 projects from “973” Program, National Natral Science Foundation of China and Ministry of Science and Technology of China. His research area includes bioinformation processing, ubiquitous affective computing.  He has been engaged in the work of biosensors, biological signal processing and emotional characteristics analysis. There are more than 13 published papers where he’s the first or corresponding author.

ph